Miso MUGI - pasta jačmenná - 400g

  • Miso MUGI - pasta jačmenná - 400g

Je zdrojom esenciálnych aminokyselín, vitamínov a minerálov, enzýmov, napomáha tráveniu a asimilácii potravy. Jeho denná konzumácia znižuje cholesterol, alkalizuje krv, ruší pôsobenie niektorých karcinogénov, neutralizuje účinok rádioaktivneho žiarenia a neutralizuje účinok znečisteného ovzdušia.

Slúži:

  • Na povzbudenie životnej sily. Obsahuje veľké množstvo glukózy, ktorá dodáva energiu. V zime nás jedlá s miso ochraňujú pred chladom.
  • Na správnu látkovú výmenu (je bohaté na minerály).
  • Pomáha pri zlom trávení (obsahuje živé enzýmy).
  • Vyživuje pokožku a krv, a tým podporuje tvorbu buniek a kožného tkaniva.
  • Pomáha pri srdcových chorobách. Obsahuje kyselinu linolovú a lecitín, tým rozpúšťa v krvi cholesterol. Cievy sú potom pružnejšie. Preto môže byť miso aj veľkou pomocou pri predchádzaní artérioskleróze alebo vysokému krvnému tlaku.
  • Miso je tiež dobré na zmierňovanie následkov silného fajčenia alebo konzumácie alkoholu.
  • Miso pomáha ako prevencia proti alergiám a tuberkulóze.

Overené účinky miso:

Dr. Shinchiro Akizuki, riaditeľ Saint Frands Hospital v Nagasaki bol pri výbuchu atómovej bomby vzdialený od epicentra 1800 m. Nariadil konzumáciu iba ryže natural a miso polievky. Všetci prežili okrem európskeho katolického kňaza, ktorý sa pred tým nestravoval makrobioticky. Vo vedľajšej katolíckej nemocnici zomreli všetci. V roku 1972 bola Akizukiho teória potvrdená. Výskumom zloženia misa bol zistený obsah dipicoloniovej kyseliny, alkaloidu, ktorý na seba viaže ťažké kovy (napr. rádioaktívny stroncium) a odvádza ho z organizmu.
Profesor Akihiro Ito na Hirošimskej univerzite predniesol správu, že do Európy po nehode v Černobyle doviezli niekoľko kamiónov sójového misa. Profesor Ito zdôvodnil, že u ľudí, ktorí boli chránení proti radiácii misom, ako krysy, ktoré boli misom krmené a ožiarené, bol vývoj rakoviny menší než u krýs, ktoré miso nikdy nedostali. Profesor Ito nebol prekvapený, že pomer rakoviny pečene bol u krýs nekrmených misom o 100 až 200 % vyšší než u krýs, ktoré miso pravidelne dostávali.

V roku 1981 vedci Japonského centra pre výskum rakoviny zistili, že u ľudí, ktorí pravidelne jedli miso polievky, sa výrazne menej vyskytovali niektoré formy rakovín a kardiovaskulárnych ochorení. Pracovníci japonskej Tohoku University v Hokkaidu izolovali v mise určité substancie, ktoré rušia účinok niektorých karcinogenov - látok spôsobujúcich rakovinové bujnenie.

 

Alergény
Jačmeň
Sója
Nutričné hodnoty v 100g
Energetická hodnota [kJ/kcal] 691/165
Tuky [g] 5,8
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] 0,8
Sacharidy [g] 12
z toho cukry [g] 7,6
Vláknina [g] 8,1
Bielkoviny [g] 12
Soľ [g] 9,6

Súvisiace produkty

Miso SHIRO pasta z bielej ryže 400g

Miso SHIRO pasta z bielej ryže 400g

Exotická pochútka pre prípravu japonskej polievky Miso. Nasladlá chuť, svetlá farba a jemná aróma, t..